Lavendel bloemen eetbaar?

Vele mensen wisten het nog niet maar lavendel bloemen zijn degelijk eetbaar!

Lavendel heeft heerlijk geurende, eetbare bloemen. Lavendel is dus niet alleen waardevol voor in de siertuin, ook in de kruidentuin voelt dit half-heestertje zich thuis. De paarse pluimpjes waarmee lavendel de tuin siert zijn erg sterk van smaak. Verwerkt in koekjes, siroop of desserts is de smaak erg aangenaam.

Je kunt lavendeltakjes toevoegen aan groenteschotels, stoofpotjes en lamsvlees. Fijngesnipperd geeft lavendel een zuiderse smaak aan je vinaigrettes.

Sommige lavendelsoorten smaken bitter of zeepachtig en kan je beter niet gebruiken in de keuken omdat ze niet zo lekker zijn. Alle lavendel is in principe eetbaar.

De bloemaren: wrijf je de bloemetjes los van de stengel zodat je de kleine bloemetjes eet en niet de ganse aar want dat is voor de meesten veel te sterk van smaak. 

Vaak is 1 theelepel of een halve eetlepel lavendelbloempjes al genoeg, natuurlijk is dit naar smaak aan te passen.

Lavendel is gemakkelijk in onderhoud, water en mest heeft de plant niet nodig. Alleen een beetje kalk bij het aanplanten is voldoende. Lavendel planten is het hele jaar mogelijk, mits het niet vriest.

bol.com | 10 x Lavandula angustifolia Hidcote - lavendel in C1.5 liter pot  met hoogte 10-20cm